uniek sieradendoosje

uniek sieradendoosje

maak proces: het ontwerpen en maken van unieke sieradendoosjes voor KViKSØLV

Al sinds enige tijd ben ik op zoek naar een bijzondere verpakking voor mijn handgemaakte sieraden. Na dagenlang zoeken kon ik niet iets vinden wat aan mijn eisen van een goede verpakking voldoet. Dus, zoals ik graag doe, besloot ik zelf een uniek sieradendoosje te ontwerpen. Een ontzettend leuk proces wat ik graag met jullie wil delen.

Mijn eerste uitgangspunt was de vorm. Omdat mijn sieraden geïnspireerd zijn op de natuur, zijn ze vrijwel nooit geometrisch, nooit perfect rond of rechthoekig. Hoe mooi zou het zijn om dat ook in het doosje te kunnen verwerken. Een andere vereiste was dat ik iets wilde maken met natuurlijke materialen, geen plastic doosje of foam inleg dus.

Zie hier de eerste versie, gemaakt van een stuk karton uit de werkplaats. Dit is nog niet het definitieve materiaal.

Als je een bijzonder sieraad koopt, of een sieraad cadeau geeft, wil je natuurlijk dat het ten eerste goed beschermd is tijdens het vervoeren. Ten tweede moet het uitpakken een feest zijn. Een uniek sieradendoosje behoeft geen cadeaupapier, maar wel een mooie strik. En in plaats van synthetisch foam heb ik gekozen voor het natuurlijke materiaal linnen.

Hieronder zie je de eerste inleg van linnen. De stof zelf vind ik prachtig, ook ben ik tevreden over de manier van bevestigen. Het touw om de inleg op zijn plaats te houden is dezelfde als waarmee het doosje dicht geknoopt wordt. Het vouwen en knippen moet nog verbeterd.

Over het materiaal ben ik nog niet helemaal uit. Zwart, grijs, of misschien een kleur. Dat wordt de volgende zoektocht. In elk geval wordt het gesneden door een leuk bedrijf bij mij uit de straat, ID laser. Hoe local wil je het hebben! Ik heb alvast een paar prototypes gemaakt in zwart karton, en heb een beginnetje gemaakt voor het logo. Er moeten natuurlijk ook meerdere maten komen. Ik ben gek op oorbellen, die maken ook het grootste deel van mijn collectie uit. Kijk hier maar als je wilt!